Az Úr napját szenteld meg! – Keresztény Tanösvény (13. rész)

Az Úr napját szenteld meg! – Keresztény Tanösvény (13. rész)

Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat tizenharmadik része Az Úr napját szenteld meg! címmel december 8-án jelent meg.

Szenteljük meg a vasárnapot! – kéri elmélkedésében Csaba testvér. „A tízparancsolat harmadik parancsolata nagyon egyszerű és világos: az Úr napját szenteld meg! A Szentírás le is írja, hogy a Mennyei Atya teremt, alkot, valamit létrehoz, majd megnyugszik, gyönyörködik benne, leül s megpihen. Igazából azt szeretné, hogy mi is becsületes munkában elfáradva hétvégén leüljünk, tudjunk gyönyörködni, nemcsak abban, amit létrehoztunk, hanem azokban is, akikkel létrehoztuk. Tudjunk gyönyörködni teremtő Istenünk ajándékaiban, boldogok legyünk.

Hírdetés

A vasárnapot úgy tudnánk megszentelni, ha a Mennyei Atyánknak ezt a szép vonását valahogy felragyogtatnánk az arcunkon. Nem elég csak az, hogy elmegyek vasárnap a szentmisére, aztán ki van pipálva, hanem ez a nyugalom, ez a gyönyörködés az életben, Istenben, környezetemben, ennek kellene átjárnia bennünket!”   

Forrás, fotó és videó: Magnificat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »