Az uniós terrorelhárítók végzetes nézete

„Amikor a német adatvédelmi biztos kijelenti, hogy a terrorveszélyes személyek megfigyelésénél sokkal fontosabb, hogy ártatlan emberek adatait, e-mailjeit, telefonbeszélgetéseit ne figyeljék meg – akkor igazából nincs is miről beszélni”

Magyar Menedék - Badiny

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 csütörtök reggeli műsorában arról beszélt: szerinte a legfőbb probléma a biztonsági szervezetek szervek közötti megfelelő kommunikáció hiánya.

Minden szövetségi tartománynak van egy alkotmányvédelmi hivatala, azon belül a rendőrségnél van egy államvédelmi részleg, és sokszor elcsúsznak az információk ezek között.

A helyzetet nehezíti, ha ezeknek van esetleg egy titokban tartott, saját akciójuk, amivel villogni szeretnének esetleg a saját belügyminiszterük előtt.
Koordinálni kell a franciáknál azt a rendkívül összetett hálózatot, amelyben a nemzeti csendőrség is üzemeltet egy titkosszolgálatot és a rendőrség is, de ott vannak a különféle terrorelhárító szervek, ezen kívül minden megyei rendőrségeknek is van terrorelhárító szerve.

„Mindezek egy nagy szervbe való összevonásra nincs szándék, pedig ez az egyetlen lehetőség, mert különben semmi nem fog változni, tapasztalatból tudom. Egy vicc, ami folyik: az a baj, hogy mi, a rendőri vezetésnél, a titkosszolgálati vezetésnél látjuk, mit kellene tenni, de a politika nem húz” – szögezte le Georg Spöttle.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »