Az UNE Magyar Filológiai Tanszéke a Tudomány Kapujában című poszterversenyen

Különféle tudományágak képviselőinek találkozására, s szakmai eszmecserére került sor 13-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A Tudomány Kapujában című poszterverseny keretében. A verseny célja, hogy a kutatók számára megjelenési felületet biztosítson eredményeik prezentálására.

Bányász Péter, az Államtudományi és Közigazgatási Kar tanársegédje az esemény megnyitóján kiemelte, hogy a rendezvényt évről évre sikerült fejleszteni. A 2016-ban meghirdetett kiállításra 29 pályamunka érkezett.

Prof. Dr. Nemeslaki András, az Elektronikus Közszolgálati Intézet vezetője kiemelte, hogy a hasonló rendezvények fontosak, s nagy tudományos előrelépésnek számítanak.

Az Ungvári Nemzeti Egyetemet Nagy Natália, a Magyar Filológiai Tanszék docense Szlavizmusok a kárpátaljai ragadványnévadásban, és Ádám Dóra negyedik évfolyamos filológus hallgató A babavárási és névadási hagyományok Korláthelmecen című posztere képviselte a rendezvényen.

A színes, s tudományos szempontból is érdekes kiállítás eredményhirdetéssel, s kellemes beszélgetéssel zárult.

Nagy Natália,
a Magyar Filológiai Tanszék docense

Csatolt_cikkek: Olvasta már?17. Kossuth-szónokverseny a Magyar Filológiai TanszékenSikerekben gazdag Kárpát-medencei döntőMesedélelőtt az Ungvári Nemzeti EgyetemenRovatok: KultúraTelepülés: MagyarországCímkék: kultúra, poszterkiállítás, tudományágak, eszmecsere, találkozó, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Ungvári Nemzeti Egyetem Magyar Filológiai Tanszéke, BudapestForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »