Az ukránok több mint fele úgy véli, hogy újabb Majdan lehet Ukrajnában

A legtöbb állampolgár úgy véli, hogy a Majdan és a Méltóság forradalma nem érte le céljait.

Az ukrán állampolgárok 56 százaléka úgy véli, hogy lehetséges egy harmadik Majdan kitörése – derül ki a Research&Branding Group által 2016 júliusában végzett közvélemény-kutatásból.

A megkérdezettek 29 százaléka úgy véli, hogy nem fog kitörni újabb forradalom kitörni, 15 százalék pedig nem tudott választ adni a kérdésre – írja a Korrespondent.net.

A közvélemény-kutatás során felvetették azt a kérdést is, hogy a Majdan és a Méltóság forradalma elérte-e céljait? Az ukránok 68 százaléka szerint nem, 24 százaléka szerint valamilyen szinten igen, valamilyen szinten nemmel válaszolt, és csak 5 százaléka az, aki szerint a Majdan elérte célját.

A válaszadók 33 százaléka támogatja, 53 százaléka pedig nem támogatja a terrorellenes műveleteket (ATO).

Megkérdezték a válaszadók véleményét a vízummentességről is. Az ukrán állampolgárok 57 százaléka úgy gondolja, hogy 2016-ban Ukrajna nem kapja meg a vízummentességet, 30 százaléka pedig úgy gondolja, hogy még az idén bevezetik a vízummentességet. A megkérdezettek 45 százalékuk nem élne a vízummentességgel, 42 százalékuk pedig élne a lehetősséggel.

A felmérést 2016. július 7–15. között Ukrajna 24 megyéjében (a Krímet és az Ukrajna által nem kontrollált kelet-ukrajnai területeket kivéve) végezték el. A közvélemény-kutatásban 1795 személyt kérdeztek meg.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Majdan, felmérés, közvélemény-kutatás, Ukrajna, ukrán válság, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »