Az ukránok szerint a keleti háború a legfőbb probléma az országban

Az ukránok szerint a keleti háború a legfőbb probléma az országban

A legtöbb ukrán állampolgár a keleti háborút, a korrupciót, a munkanélküliséget és a közüzemi díjakat tartja az ország legfontosabb problémájának.

A válaszadóknak többek között felajánlották, hogy Ukrajna problémáiról szóló listán számukra legfontosabb három válaszlehetőséget válasszák ki – derül ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet felmérésének eredményeiből, írja az Ukrinform.ua.

A megkérdezettek a keleti háborút nevezték meg Ukrajna legfőbb problémájának

Hírdetés

(63,9% a top 3-ba sorolta, 27,9% pedig az első számú problémának tartja), emellett a korrupció (56,3% és 24,6%), a munkanélküliség (44%és 20,4%) és a közüzemi díjak (41,9%és 10,2%) is nagy problémát okoznak az országban.

A közvélemény-kutatás azt is megállapította, hogy júliusban júniushoz képest 64%-ról 68,7%-ra nőtt azok aránya, akik úgy vélik, hogy az országban rossz irányba haladnak a dolgok.

Azok aránya, akik úgy vélik, hogy a dolgok jó irányba haladnak 20%-ról 16,1%-ra csökkent.

A felmérést július 24. – augusztus 1. között végezték személyes interjú segítségével, számítógépes személyes interjúk (CAPI) segítségével. Összesen 2028, 18 évnél idősebb válaszadót kérdeztek meg Ukrajna minden régiójának 105 településén, kivéve az Oroszország által megszállt területeket.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »