Az ukrán kormány további 60 milliárd hrivnya adó beszedését tervezi

Az ukrán Pénzügyminisztérium elkészítette az Adótörvénykönyv módosítási tervezetét a költségvetési bevételek egyensúlyának biztosítása érdekében.  

A törvényjavaslat lehetővé tenné az adófizetőktől további 60 milliárd hrivnya beszedését évente.

Ezt Szergej Marcsenko pénzügyminiszter nyilatkozta a május 12-i kormányülésen, amelyet a Youtube-csatornán közvetítettek – írja az RBC Ukraina hírportál.

„A törvényjavaslat elfogadása lehetőséget nyújt további, több mint 60 milliárd hrivnya éves bevételek megszerzésére” – mondta a tárcavezető.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a pénzt úgy fogják megkapni,hogy az abszolút adókulcsokat a makromutatók tényleges szintjére hozzák, ami 6 milliárd hrivnyát eredményez.  

Hírdetés

A jövedéki kulcsok és a bérleti díjak várhatóan megfelelnek a tényleges inflációnak.

A kormány a devizabevételek vissza nem térítését, valamint a könyvelés nélküli földhasználat és a mezőgazdasági termékek “árnyékforgalma” elleni küzdelmet tervezi. Az ásványok kitermelésére vonatkozó bérleti díjak beszedésének hatékonyságát is növelnék – jegyezte meg Marcsenko.

Az ülést követően a Miniszteri Kabinet jóváhagyta a vonatkozó törvénytervezetet, és benyújtotta azt a Legfelső Tanácsnak.

„Megszüntetjük az Adótörvénykönyv hiányosságait, amelyek lehetővé tették a nagyvállalkozások számára, hogy elkerüljék az adófizetést Ukrajnában.  

Az elmúlt években számos különféle rendszert hoztak létre, amelyeket ez a törvényjavaslat megszüntet” – mondta a kormányülés során Denisz Smihal miniszterelnök. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »