Az ukrán kormány diétára fogja a háborús veteránokat és a rokkantakat

Az ukrán kormány hétfői ülésén átvizsgálta a napi étkeztetési fejadagokat azokban a szociális intézményekben és szanatóriumokban, melyek a Szociálpolitikai Minisztérium irányítása alá tartoznak. Erről az RBK-Ukrajina hírportálon, a „Mindent az utolsó grammig kiszámoltak, a kormány diétára fogja a háborús veteránokat és a rokkantakat” című anyagában olvashatunk.

A Miniszteri Kabinet határozatával csökkentette az édes és péksütemények, valamint a cukor és a kávé napi adagjait. Az étrendből teljesen kivették a szalonnát, a margarint és a disznózsírt. Ezeket húsra és sajtokra cserélték fel.

Ennek eredményeként 9 százalékkal kevesebb kalóriát visznek be szervezetükbe a szanatóriumok lakói, viszont 7,4 százalékkal növekedett a fehérjék napi adagja.

„Ezek a megszabott arányok azoknak a veteránoknak és a rokkantaknak lesznek egyelőre bevezetve, akik a Szociálpolitikai Minisztérium négy szanatóriumában pihennek” – mondta el az RBK-Ukrajinának Andrij Reva szociálpolitikai miniszter. “A későbbiekben a polgári lakosság más kategóriájának napi adagjai is meg lesznek változtatva. ” – tette hozzá.

Megjegyzendő, hogy ezen intézmények napi étkezési adagjait 14 év óta először változtatják meg.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: szanatórium, étkeztetés, háborús veteránok, rokkantság, Andrij Reva, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »