Az ukrán elnök megvétózta a pedofil bűnözők kémiai kasztrálásáról szóló törvényt

Az ukrán elnök megvétózta a pedofil bűnözők kémiai kasztrálásáról szóló törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megvétózta és visszaküldte a parlamentnek azt a törvénymódosítást, amely egyebek között engedélyezi a kiskorúak ellen szexuális bűncselekményt elkövetők kémiai kényszerkasztrálását.

A parlament július 11-én fogadta el az indítványt, amelyet július 29-én az akkori házelnök, Andrij Parubij aláírt, és elküldte az államfőnek, hogy ő is lássa el kézjegyével – emlékezetett az UNIAN ukrán hírügynökség.

Hírdetés

Az elfogadott módosítás a büntető törvénykönyv erre vonatkozó cikkelyét – amely 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztést ír elő az ilyen bűncselekményre – kiegészíti a kémiai kényszerkasztrálás elrendelésének lehetőségével.

A kémiai kasztrálás az elítélt olyan antiandrogén gyógyszerekkel történő kényszerkezelését jelenti, amelyek célja a libidó és a szexuális aktivitás csökkentése. A kényszerkasztrálás nem szabható ki 18 évnél fiatalabb és 65 évnél idősebb elítéltekre. A módosításban az is szerepel, hogy a fiatalkorúakkal szembeni szexuális bűncselekményért elítélteket a rendőrség egész életükben tartsa nyilván.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »