Az ukrajnai munkaerőpiac 40 százalékát a fekete munkaerőpiac teszi ki

2016 szeptemberére Ukrajnában a fekete munkaerőpiac elérte a 30-40 szinte – mondta el Borisz Kusnyirjuk közgazdász.

„Egyes szakértők azt mondják, a fekete munkaerőpiac aránya sokkal magasabb, én viszont kritikusan viszonyulok ezekhez az értékelésekhez. Az Állami Statisztikai Hivatal adatai alapján , a munkanélküliek száma az országban  júliushoz viszonyítva augusztusban 3,6 százalékkal csökkent , ehhez az adathoz szintén kétségekkel viszonyulok, lennének kérdéseim az adatok összesítésének a pontosságával kapcsolatban.” – közölte Kusnyirjuk.

A közgazdász szavai szerint az ukrajnai összesítési módszerek eltérnek a világban gyakorlott módszerektől, ezért az eredményekben akár jelentős hibaszázalék is tapasztalható – írja a Golos.ua.

„ Nem a számadatokra kellene tekinteni, hanem inkább a gazdaság fellendülésére kellene összpontosítani, mert ez által mindenképpen növekszik majd a lakosság foglalkoztatottsága is.” – húzta alá Kusnyirjuk.

A szakértő megjegyezte, hogy az ukrán gazdaság érezhetően fellendülést mutat, és emiatt csökkenő tendenciában van a munkanélküliség mértéke is.

„ Megnövekedett a lakosság aktivitása. Az emberek elkezdtek többet vásárolni és építkezni .” – mondta Kusnyirjuk.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: munkaerőpiac, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »