Az újságírók után kémkedő csapat tagjai azt hitték, drogkereskedőket figyelnek

Az újságírók után kémkedő csapat tagjai azt hitték, drogkereskedőket figyelnek

Az újságírókat megfigyelő csoport egyik tagja, Miroslav Kriak állítása szerint Peter Tóth egy drogkereskedők és -használók megfigyelésével foglalkozó csoport megalakításával bízta őt meg.

A csapat eredeti célja a drogkereskedők és -használók megfigyelése lett volna, mindez az állam érdekében – Peter Tóth ezzel kereste meg Miroslav Kriakot, aki 2016 végén létre is hozta a csapatot, amely tagjait, Mlynarčíkot és Škrípát rövid időn belül ki is képezte. 2017 márciusában a csoport készen állt arra, hogy elvégezze feladatát.

Kriak elmondása szerint a megbízást követően Ján Kuciak neve abszolút nem mondott neki semmit – annak ellenére, hogy figyelemmel követte a sajtót.

Az első megfigyelés után nyilvánvalóvá vált Kriak számára, hogy Kuciak nem lehet drogkereskedő, és ezt jelezte is Tóthnak, aki ennek ellenére is tovább figyeltette őt. 

Hírdetés

A Kuciak utáni kémkedés – Kriak szerint – semmiben sem különbözött a többi személy megfigyelésétől.

Az újságíró kifigyeléséhez megkapták Kuciak képét, valamint egy házszámot, amely mint utólag kiderült, téves volt. Nem sokkal később kézhez kapták a valódi, nagymácsédi ház pontos címét is.

Kuciakról néhány képet és videót is készítettek.

(Denník N, aktuality.sk)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »