Az új nemzedék nem élvezi a szexet

Az új nemzedék nem élvezi a szexet

Egy friss kutatás szerint a 25 és 35 év közötti nők – akiket újabban milleniumi generációként szokás emlegetni – 50 százaléka elégedetlen a szexuális életével.

Az Egyesült Királyságban készí­tett felmérés során 6000 külön­böző életkorú nőt kérdeztek meg a nemi életükről. A 25–34 év közötti résztvevők felének saját bevallásuk szerint az azt megelő­ző 12 hónapban nem volt kielé­gítő szexuális élete.

A megkérdezett 25–34 éves nők nagyjából 35 százaléka ak­tus közben leginkább a fogam­zásgátlás miatt aggódik. Úgy pedig érthető módon nehéz él­vezni a szexet, ha közben a te­herbeesés lehetőségén pánikolnak.

Hírdetés

„A teljes és élvezetes nemi élet fontos a nők mentális és érzel­mi jóléte szempontjából – mondta a BBC kérdésére a ta­nulmány egyik szerzője, Sue Mann, majd hozzátette: – A szexuális élvezet kulcsfontossá­gú a reproduktív egészség szem­pontjából is. Azt látjuk, hogy nagyon sok nő küzd valamilyen szexuális zavarral, mégsem kér­nek segítséget.”

A szexnek megannyi egészség­ügyi előnye van: a többi között megkönnyíti az elalvást és az immunrendszert is erősíti. A számos jótékony hatás mellett van azonban egy kissé furcsa, nem feltétlenül pozitív hozadéka is, hogy az aktus befejeztével so­kak hangulata annyira szomorkás lesz, hogy el is sírják tőle magu­kat. Ennek a fajta szomorúságnak neve is van: posztkoitális dysphoria (PCD). Ian Kerner New York-i szexuálterapeuta így írta le a PCD-t: a szomorúság, a harag vagy a szorongás érzése ál­talában a nemi aktus, de gyakran az orgazmus után jelentkezik.

(health.com)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »