Az új kutatási miniszterjelölt nem hiszi, hogy az ember a majomtól származna

Az új kutatási miniszterjelölt nem hiszi, hogy az ember a majomtól származna

Nicolae Hurduc egyetemi tanár, valamint lehetséges kutatási és fejlesztési miniszter egy szeptemberben adott interjújában azt nyilatkozta, hogy ő nem hiszi azt, hogy az ember a majomtól származik, mivel szerinte sokkal valószínűbb és érdekesebb elmélet, hogy mi egy párhuzamos univerzumból, a jövőből érkeztünk a világunkba.

Hurduc nem tagadja az evolúciót, ugyanis az szerinte létezik, csak azt nem hajlandó elfogadni, hogy egy komplexitású lény, mint az ember, a majomtól származna. Az interjúban azt is kifejtette, hogy szerinte a tudomány és a vallás között nem létezik konfliktus a kérdést illetően, mivel szerinte a vallás tulajdonképpen viselkedési szabályok összessége, és ezek a viselkedési szabályok minden vallásban benne vannak, lényeges különbségek nélkül.

Hírdetés

Hurduc szerint, hogyha tiszteletben tartjuk ezeket a viselkedési szabályokat, akkor nincs vesztenivalónk. Szerinte az embernek fel kell mérnie a képességei határait, mivel szerinte néhány dolgot úgysem leszünk soha képesek megérteni, mivel “nem vagyunk rá beprogramozva”.

Hurduc, amennyiben Klaus Johannis kinevezi, Toader után a második dékán lesz a jászvásári egyetemről, aki miniszterként fog tevékenykedni a Dăncilă-kabinetben.

Nicolae Hurduc jelenleg a jászvásari Gheorghe Asachi Egyetem vegyészmérnöki karának a dékánja. Nicolae Burnete , az előző kutatási és fejlesztési miniszter még augusztus végén mondott le tisztségéről. (HotNews)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »