Az új év első napjaiban sem várható lehűlés

Az új év első napjaiban sem várható lehűlés

Az új év első napjaiban sem várható lehűlés: néhol a leghidegebb órákban is fagypont feletti, napközben többfelé 10 Celsius-fok körül lesznek a maximumok. Emellett a héten többször várható csapadék, eső, néhol hó is.

Az új év első napjaiban sem várható lehűlés: néhol a leghidegebb órákban is fagypont feletti, napközben többfelé 10 Celsius-fok körül lesznek a maximumok. Emellett a héten többször várható csapadék, eső, néhol hó is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

A tartós, sűrű köd veszélye miatt a magyar meteorológiai szolgálat a fővárosra és Pest, továbbá három északkeleti megyére figyelmeztetést adott ki Újév napjára. Néhol szitálás is előfordulhat fagypont közeli hőmérséklet mellett. Hétfőn napközben mindenhol javulnak a látási viszonyok, megszűnik a köd, de estétől ismét növekszik a ködhajlam.

Az előrejelzés szerint hétfőn, január elsején a köd feloszlása utána is párás marad a levegő. Csak rövid napos időszakok lehetnek, északkeleten, északon, valamint délnyugaton, nyugaton eső, zápor is kialakulhat.

Hírdetés

Helyenként megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű. Napközben általában 7-12 fokig, de északkeleten csak 3-6 fokig melegszik a levegő.

Kedden is megerősödik a szél és eleinte többfelé lehet eső. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű, a nappali maximumok 3-8 fok között alakulnak.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet ugyanakor Nyugat-Szlovákia járásaira adott ki figyelmeztetést. Az esti és hajnali órákban utakon jegesedés lehet, ezért ráfagyások veszélyére figyelmezteti az autósokat.

Kelet-Szlovákia két magyarlakta járásában, a Nagymihályiban és a Tőketerebesiben pedig elsőfokú árvízveszély van érvényben

MTI/Körkép.sk/SHMU


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »