Az Új Ember videoblogja: Nemeshegyi Péter beszél

Az Új Ember videoblogja: Nemeshegyi Péter beszél

Videoblogot indít az Új Ember. Elsőként Nemeshegyi Péter jezsuitát kértük, meséljen, válaszoljon kérdéseinkre.

Péter atya egyházunk nagy öregje. Egy olyan jezsuita, akinek a szavaiban élet van. Úgy beszél a hit igazságairól, Isten irgalmáról, festményekről, regényekről, Dosztojevszkijről vagy Suszakuról, nehezen megoldható elméleti problémákról, de még az emberiség legkínzóbb dilemmáiról is, hogy miközben hallgatjuk, máris remény támad bennünk. Talán mert mindig ott van mögöttük soha nem szűnő, de még csak nem is gyengülő optimizmusa. Derűs, de a bajokat soha el nem hallgató hite, amelyet örömmel ragaszt át mindenkire, aki csak hallgatja.

Az Új Ember csapata arra kérte, meséljen, vagy válaszoljon a kérdéseinkre, idővel pedig esetleg a lap olvasóinak, blogunk nézőinek kérdéseire is. Ő az, akivel videoblogunkat elindítjuk. Biztosak vagyunk benne, hogy nehezen találhattunk volna nála alkalmasabb és lélekben fiatalabb személyt. Köszönjük, Péter atya!

* * *

Kedvébresztő az első részhez:

Megérthetjük-e a Szentháromságot? Teljesen sohasem, mégis mindig próbálkozunk. Nemeshegyi Péterrel és Andrej Rubljovval biztosan sokunk számára válik egy kicsivel érthetőbbé az érthetetlen.

Készítették: Kiss Péter, Merényi Zita

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »