Az ügyészség szerint bérgyilkos végezhetett Kuciakkal és Kušnírovával

Az ügyészség szerint bérgyilkos végezhetett Kuciakkal és Kušnírovával

BAZIN. Ján Kuciak újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát 2018. február 21-én gyilkolták meg, egy 9 milliméteres pisztolyból leadott három lövéssel – tájékoztatott a Speciális Ügyészi Hivatal (ڊP) Általános Kriminológiai Osztályának ügyésze hétfőn.

Kušnírovát szemből fejen lőtték. Kuciak két lövedéket kapott a szívébe, szintén szemből – közölték a Bazinban (Pezinok) tartott sajtótájékoztatón.

Az ügyész ismertette a nyomozócsoport egyhónapos munkájának eredményeit. Mint mondta, a gyilkosság időpontját ötperces pontossággal sikerült megállapítani. „Dokumentálták a valószínű elkövető mozgását, illetve más megállapításokat is tettek, amelyekről most nem adhatok tájékoztatást” – olvasták fel az ügyet felügyelő ügyész tájékoztatását a sajtótájékoztatón.

Az ügy körülményei az ügyész szerint arra engednek következtetni, hogy bérgyilkos végzett az áldozatokkal. A helyszínen találtak két üres töltényhüvelyt, valamint kilövetlen töltényeket is. A nyomozók nem találtak dulakodásra utaló nyomokat, és valószínűleg semmi sem tűnt el a házból.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »