Az ügyészség szerint "a valóságnak meg nem felelő állítások" jelentek meg Vizoviczki-ügyben az N1TV oldalán

A Központi Nyomozó Főügyészség az internetes médiában megjelentekkel ellentétben intézkedett a Vizoviczki Lászlóhoz köthető kábítószerrel visszaélés ügyében – tudatta a KNYF szerdán az MTI-vel.

“Az egyik internetes médiumban megjelent – a valóságnak meg nem felelő – állításokkal szemben a Központi Nyomozó Főügyészség a V. László és társai ellen folytatott nyomozás során a kábítószerrel kapcsolatban tudomására jutott információk alapján eljárt” – olvasható a tájékoztatásban.

A KNYF arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs és a nyomozás alatt sem volt hatásköre a Vizoviczki László és társai ellen folyó büntetőügy kapcsán felmerült kábítószerrel visszaélések nyomozására. Ugyanakkor az eljárás során tudomására jutott, bűncselekmény gyanújára utaló, kábítószerrel kapcsolatos információk alapján az ügyészség megtette a szükséges intézkedéseket.

A házkutatások során fellelt kábítószergyanús anyagokat, valamint a kábítószerrel visszaéléssel kapcsolatban felmerült információkat a KNYF megküldte az eljárásra jogosult nyomozó hatóságoknak, továbbá a rendőrkapitányságok kábítószerrel visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozásait a KNYF iratok megküldésével segítette.

“A V. István vallomásában foglaltakra figyelemmel az ügyészség tett intézkedést, amely alapján – többek között – V. István ellen is büntetőeljárás indult kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt” – áll a KNYF tájékoztatásában.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »