Az ügyészség fellépne a korrupció ellen, csak Viktor nem engedi?

Szimbolikus jelentőséggel bír, hogy épp az ügyészség napján közli Polt Péter ügyészsége, nem nyomoznak tovább az elmúlt évek egyik legnagyobb, Amerikáig érő korrupciós botrányának ügyében – írja csütörtöki sajtóközleményben Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus emlékeztet: néhány napja a Fidesznek már bírósági pecsétes papírja van róla, hogy egy valós korrupciós botrány kis hala az elítélt Tábor Viktor, ő csak egy ismeretlen, de egyértelműen a Fidesz-kormányhoz köthető személy üzenetét adta át. Az ügyészséget viszont nem érdekli, ki lehetett ez az ember. Az ügyészség nem kívánja felgöngyölíteni az ügyet és megtalálni az összes elkövetőt. Így még akár az is elképzelhető, hogy személyesen Orbán Viktor korrupciós üzenetét továbbította a most elítélt Tábor Viktor.

Szilágyi György szerint jellemző az elmúlt negyed évszázad politikájára, hogy a valódi nagy halak, a korrupciós gépezet fideszes vagy épp MSZP-s kormányokig nyúló felelősei még ma is szabadon sétálgathatnak vagy épp menekíthetik korrupcióból származó vagyonukat offshore adóparadicsomokba. Számára azután világos, hogy a korrupció elleni küzdelmet „a Viktor nem engedi”.

A Jobbik, ha kormányra kerül, le fogja cserélni ezt a XX. „századvégi” rendszert, ahol a felelősségre vonás megáll a kis halaknál. El fogjuk számoltatni a korrupciós gépezet valódi tetteseit, kormányzati működtetőit is, akkor ki fog derülni, melyik fideszes tett korrupciós ajánlatot a kitiltási botrány során.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »