Az ügyész a váltókról, Ficoról és a “majmocskáról” is kérdezte Kočnert a tárgyaláson

Az ügyész a váltókról, Ficoról és a “majmocskáról” is kérdezte Kočnert a tárgyaláson

Nyitókép: SME/Jozef Jakubčo

Ma reggel kezdődött a televíziós váltók hamisítása ügyében indított kétnapos tárgyalás a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben, ahol a vádlott Marian Kočner is vallomást tett.

A televíziós váltók hamisításával kapcsolatban Marian Kočner azt mondta, ha a váltók hamisak lettek volna, akkor sosem adta volna vissza azokat a bíróságnak. Sőt, ha a váltók hamisak lettek volna, akkor nem a saját cégén, hanem egy offshore cégen keresztül hajtotta volna be az összegüket, az előkészítő eljárás keretében pedig soha nem adta volna vissza azokat a bíróságnak.

„Nem fogom magam ellen fordítani a bizonyítékokat a bíróságon”

– mondta.

Kočner szintén megismételte Pavol Rusko azon állítását, miszerint a váltók kiállítását a meggyilkolt ügyvéd, Ernest Valko javasolta, aki a váltók elkészítésében is segédkezett.

Kočner a több mint kétórás monológja során többször is említést tett azokról az ügyben érintett személyekről, akiket azóta már meggyilkoltak, például Peter Čongrádyról, Peter Steinhübelről vagy Eduard Diničről.

Hírdetés

Kočner már a bíróság előtt – Megkezdődött a Markízás váltóper

Kočner szerint a Threema-üzenetek törvénytelen bizonyítékok

Ján Šanta, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze azt is megkérdezte a vádlott Marian Kočnertől, hogy a börtönben valóban cédulákon keresztül akart-e segítséget Robert Ficotól, Robert Kaliňáktól vagy Dušan Kováčik speciális ügyésztől, mire Kočner úgy válaszolt, hogy neki senkinek a segítségére nincs szüksége.

Az ügyész arra is kíváncsi volt, hogy a Threema-kommunikációban kit nevezett “majmocskának”.

„Nem fogok nyilatkozni olyan dolgokkal kapcsolatban, amelyek állítólag egy olyan beszélgetésből származnak, aminek a valóságát szakértők egyelőre nem bizonyították. Szerintem ezek törvénytelen bizonyítékok”

– mondta Kočner.

Arra a kérdésre, hogy Norbert Bödör segített-e neki bizonyos személyek átvilágításában, azt felelte, Bödörnek nincs módja arra, hogy ilyesmit megcsináljon.

Ezenkívül Ján Šanta, a Specális Ügyészi Hivatal ügyésze a Specializált Büntetőbíróság szenátusa elé terjesztette a Marian Kočner által küldött Threema-üzenetek újabb csomagját.

Teraz.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »