Az UEFA a brazilokat és az argentinokat is meghívná a Nemzetek Ligájába

Az UEFA a brazilokat és az argentinokat is meghívná a Nemzetek Ligájába

A FIFA továbbra is dolgozik azon, hogy kétévente legyenek világbajnokságok, az UEFA ellenben új, ezzel ellentétes terveket sző.

Az európai szövetség érzékelhetően félti saját versenyrendszerét, s élesen ellenzi a vb-k sűrítését. A Magyar Labdarúgó Szövetség osztja az UEFA álláspontját.

Az UEFA most egy új lépésre készül: igyekszik megállapodni a Conmebollal, a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetséggel a Nemzetek Ligája bővítéséről. Az elképzelés szerint az argentin és a brazil válogatott vendégként részt venne az UEFA Nemzetek Ligája A-osztályában.

Az ötlet jó, s nem példátlan, elég csak arra gondolni, hogy az utóbbi évtizedekben a Conmebol rendszeresen hívott ázsiai és közép-, illetve észak-amerikai csapatukat a Copa Américára.

A La Gazzetta dello Sport megjegyezte azt is, hogy az ötlet megvalósításában sokat segíthet, hogy kiváló a kapcsolat az UEFA és a Conmebol, illetve a két elnök, Aleksandar Ceferin és Alejando Dominguez között.

Hírdetés

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(“y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(“uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Azt is hozzátehetjük, hogy az UEFA láthatóan igyekszik erejét megmutatni a FIFA-nak is, erre utal, hogy a tervek szerint jövő júniusban megmérkőzik egymással az Európa-bajnok olasz és a Copa Américát védő argentin válogatott. Hasonlóra volt már példa az 1980-as és 1990-es években, amikor kétszer (1985, 1993) megmérkőzött egymással a két kontinens bajnoka az Artemio Franchi-kupáért.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »