Az SS-jelzés üldözendő, a Che Guevara-póló nem

Az SS-jelzés üldözendő, a Che Guevara-póló nem

Tipikusan kettős mércézés. A háttérben persze nem vitás, ki áll. A Síp utcai fajvédő brigád, mely ugyanakkor strómanokra hivatkozik ilyenkor. Most éppen a Székesfehérvári Főegyházmegye első emberére, Spányi Antal püspökre.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Mi is történt? Február 6-án Székesfehérvárt a Becsület Napján egy férfi SS-jelvényű kabátot viselt. A Székesfehérvári Törvényszék közölte: a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség bíróság elé állította, mondván, cselekménye „alkalmas volt a köznyugalom megzavarására”.

Ezen persze végső soron nincs mit csodálkozni. Nem is emiatt ültem billentyűzethez, hanem a közlemény folytatása miatt:
„A Székesfehérvári Egyházmegye is elhatárolódott a megmozdulástól.”

Az egyházmegye főpásztora, Spányi Antal, megint „kitett magáért”. E sorok íróját hosszú évekkel ezelőtt kitiltotta ottani egyházi intézményben tartandó előadásai miatt. Amikor pedig néhány éve a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom képviselői Nagyboldogasszony Napján a városban ünnepi megemlékezésre készültek, minősíthetetlen szavakkal illette őket.

Prohászka Ottokár forog a sírjában. Pedig Spányi gyakran hivatkozik rá, ámde nem követi őt. A Che Guevarás pólók őt sem zavarják. Tipikus strómansors az övé.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »