Az SNS változásokat akar a rendőrség vezetésében

Az SNS változásokat akar a rendőrség vezetésében

A személyi változások nyilván nem csak közvetlenül a választások után lehetnek terítéken és nem csak az miniszteri pozíciókra vonatkozhatnak. Változhatnak az arcok a rendőrség vezetésében és a szlovák hírszerzésénél (SIS) is.

 

Ilyen változásokat sürget az SNS is az új kormányban. „SNS rendszerbeli változásokat szeretne a rendőrség élén és más belbiztonsági szervekben”, jelentette ki az SNS szóvivője, Zuzana Kohútková.

 

A SME napilap internetes kiadásának értesülései szerint az SNS azért cserébe, hogy Robert Kaliňák belügyminiszter maradhasson, azt a feltételt támasztotta, hogy változásoknak kell történnie a rendőrség és a titkosszolgálat legfelsőbb vezetésében.

 

Az SNS hivatalosan tagadja a fenti feltételek létezését, és a szóvivő szerint eddig még csak nem is esett szó arról, ki válthatja fel a jelenlegi vezetőket.

 

A titkosszolgálat vezetőjét a miniszterelnök nevezi ki, a rendőrfőkapitányt pedig a belügyminiszter.

 

Robert Fico régiúj miniszterelnök a sajtónak szűkszavúan nyilatkozott az ügyben: „Nem kívánok a médián keresztül kommunikálni arról, hogy mit fogunk tenni. Tárgyalni fogunk róla.”

 

Sme.sk

Nyitókép: TASR


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »