Az SNS törvénnyel akarná ellenőrizni az internetes sajtót

Az SNS törvénnyel akarná ellenőrizni az internetes sajtót

Szlovákiának egy egységes, az internetre is kiterjedő új médiatörvényre lenne szüksége – mondta Karol Farkašovský (SNS) parlamenti képviselő, a parlament kulturális és sajtóbizottságának alelnöke a közrádió Sobotné dialógy című műsorában.

Az SNS képviselője nem tartja kellően ellenőrzöttnek az internetes médiumok tartalomszolgáltatását, mert „sok hoax és összeesküvés” jelenik rajtuk, ami miatt az „emberek nem tudják, melyik információinak hihetnek”.

Hozzátette, hogy az új jogszabálynak ki kellene terjednie az internetes közösségi oldalakon közzétett bejegyzésekre is, ezt azonban szerinte technológiai és törvényi szempontból még megfelelően ki kell dolgozni.

Natália Milanová, (OĽaNO)az említet parlamenti bizottság másik alelnöke a műsorban elmondta, egyetért abban, hogy az internet egy ellenőrizetlen információs tér, de egyúttal a szabad megnyilvánulás fontos helye.

Hírdetés

Farkašovský szerint azonban létezik mód arra, hogy ellenőrizzék a sajtó „etikus kereteket közt” továbbra is szabad maradhasson. Milanová ugyanakkor azzal érvelt, hogy egy ilyen törvény csak a köztisztviselőket védené a hétköznapi emberek véleményformálásától.

„Közszereplők vagyunk, ezért jóval több kritikát kell tudnunk elviselni”

fogalmazott.

Teraz.sk

Nyitókép: HNonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »