Az SNS és a Most-Híd a Smert kritizálja. Bugár: A parlament nem lehet a kormány szolgája

Az SNS és a Most-Híd a Smert kritizálja. Bugár: A parlament nem lehet a kormány szolgája

“A parlament nem lehet a kormány szolgája. A kormányfő rossz utat választott, ha elő akarja írni, hogyan szavazzanak a képviselők, különben bukik a kormány” – nyilatkozta Bugár Béla azután, hogy Robert Fico miniszterelnök kilátásba helyezte, akár a kormánnyal szembeni bizalmi szavazással is hajlandó összekötni a képviselői fizetések befagyasztásáról szóló törvénytervezetet.

Mint ismert, a parlamentben tegnap a koalíció saját képviselői sem szavaztak a béremelésükről. Annak befagyasztása így nem lépett életbe, minek köszönhetően jövőre ezer euróval emelkedne a politikusok havi fizetése. Ugyanúgy a képviselői asszisztensek havi bevételei is több száz euróval emelkednének.

Bugár szerint az ő frakciójukban az nem úgy működik, hogy valaki kiadja a parancsok, a többiek pedig vakon követik azt, amit az elnök vagy a miniszter akar.

“Ez egy nagyon rossz precedens, előbb tárgyalnunk kell.”

A Most-Híd elnökét meglepte a miniszterelnök javaslata. Bugár elmondta, hogy a tegnapi szavazás után beszélt a kormányfővel, akit nagyon meglepte, hogy nem ment át a bérek befagyasztásáról szóló kormányjavaslat. Bugár szerint a Smer, SNS és a Most-Híd frakciójában is voltak olyanok, akik nem szavazták meg a javaslatot, mivel az csak a pártelnökök szintjén volt leegyezve, a képviselők között nem.

DenníkN/Körkép.sk

Nyitókép: reprofoto (DenníkN fb-videó)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »