Az SNS előterjesztette a 13. és 14. fizetést érintő módosító javaslatát

A munkatörvénykönyv módosításával akarják bevezetni az önkéntes alapú 13. és 14. fizetést, amely fokozatosan adó- és járulékmentes lenne.

A módosító javaslatot Radovan Baláž (SNS) nyújtotta be a 26. kormányülés 7. napjának elején. A 13. fizetést először ez év júniusában kaphatnánk meg. Ez két év megszakítás nélküli munkához van kötve a cégeknél. Ha az alkalmazott négy évig dolgozott a cégnél, decemberben újabb jutalékban részesülhet, azaz megkaphatja a 14. fizetést azzal a feltétellel, hogy 13. fizetést is kapott. Ezeknek a fizetéseknek a kifizetése önkéntes alapon működne. 
  

Hírdetés

A módosító javaslat szabályozza az ezekkel a fizetésekkel kapcsolatos adó- és járulékkedvezmények fokozatos bevezetését is. A feltétel, hogy az alkalmazottnak az átlagos havi fizetését kell kapnia a munkáltatójától. A legnagyobb adókedvezmény az 500 euróig terjedő jutalékokat érinti.

Több képviselő elvesztette a parlamenti vitában való részvételi jogát, mivel nem voltak jelen a tárgyalóteremben. Balážon kívül az egyetlen képviselő, aki részt vesz a vitában, Andrej Dostál (SaS) lesz. Ennélfogva rövid tárgyalásra számíthatunk.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »