Az SNS a külügyi bizottság most-hidas elnökének leváltását követeli Krím miatt

Az SNS a külügyi bizottság most-hidas elnökének leváltását követeli Krím miatt

Miközben a vietnami ügy politikai válságot idézett elő, az SNS legnagyobb problémája mégis a Krímre látogató frakción kívüli képviselő ügye. Ma ülésezett ugyanis a parlament külügyi bizottsága, amely határozatban újra elítélte a félsziget orosz annektálását.

Az SNS a médiának küldött nyilatkozatában külügyi bizottság elnöke, a most-hidas Cséfalvai Katalin visszahívását követeli.

olvasható a nyilatkozatban. A bizottsági ülés arra reagálva ítélte el újra a Krím annektálását, hogy nemrég az egyik frakción kívüli parlamenti képviselő látogatást tett a félszigeten az ukrán diplomácia és több szlovák politikus figyelmeztetése ellenére is. Peter Marček képviselő többször kijelentette, hogy szerint Krím mindig is Oroszországhoz tartozott. Krími utazását az orosz sajtó arra használja fel, hogy a félsziget elfoglalásának legitimitását indokolja vele.

Cséfalvay saját bevallása szerint szükségesnek tartotta, hogy a történtek után a bizottság ismét megerősítse az orosz annektálás el nem ismerését. Az illető határozatban az áll, hogy „nem fogadja el a Krímen zajlott népszavazás eredményét”.

Hírdetés

Bugár Béla az SNS felháborodásra reagálva elmondta, hogy a szlovák nemzetiek „megint durvábban reagálnak, mint az szükséges”. Azt is elmondta, hogy az ülésen nem volt jelen Jaroslav Paška SNS-es alelnök és a Smer három bizottságitagja.

fogalmazott.

DenníkN.sk

Nyitókép: aktuality.sk/cas.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »