Az sem jó, ha marad Ronaldo, az sem jó, ha elmegy

Az sem jó, ha marad Ronaldo, az sem jó, ha elmegy

Minden korábbinál élesebb kérdés a Manchester Unitednél mi lesz Cristiano Ronaldo sorsa. A csapat ennél rosszabbul nem is kezdhette volna az idényt, a portugál szenved – a helyzet senkinek sem jó.

Cristiano Ronaldo elégedetlen a helyzetével, a nyáron többször is világossá tette, hogy távozni szeretne. A mintaprofi képét árnyaló viselkedése, rossz hangulata a brit sajtó szerint nincs jó hatással a többiekre sem.

Ezért nagyjából két héttel az átigazolási időszak vége előtt ismét felvetődött, hogy elhagyja az Old Traffordot.

  • Erik ten Hag menedzser eddig azon az állásponton volt, hogy a 38. évében járó Ronaldo nem eladó, számít rá.
  • A vezetőség azonban úgy látja, valamit tenni kell, nagyon gyorsan elillant a jól sikerült thaiföldi és ausztráliai túra jó hatása.

A portugálnak egy éve van hátra 2021 nyarán kötött szerződéséből. A visszatérése utáni első idényében ő volt a csapat legeredményesebb játékosa, házi gólkirálya, de sokan pedzegették, hogy negatív hatással volt a többiekre, akik nélküle többre mentek volna. Most, hogy a Brightontól és a Brentfordtól is kikapott a United, Ronaldóból bűnbak lett.

Hírdetés

A portugál állítólag rossz hatással van a többiekre,

alig kommunikál csapattársaival, és továbbra sem titkolja, hogy el akar menni.

A klubhoz közel állók attól tartanak, addig nem lesz változás a csapat életében, formájában, amíg Ronaldo el nem megy.

Az, hogy nem játszik, de ott van, nem megoldás.

Gary Neville, a United korábbi védője a Sky Sportsnak nyilatkozva arra világított rá, hogy a helyzet nem könnyű és nem egyértelmű: „Hatalmas döntést kell meghozni Ronaldóval kapcsolatban. Nyilvánvalóan nem boldog, de a probléma az, hogy ha eladják, nem marad igazi góllövő. Őszintén úgy gondolom, hogy ha elmegy, és nem vesznek a helyére senkit, talán még az első tízbe sem kerül be a United.”

Cristiano Ronaldónak – talán a lisszaboni Sportingon kívül, ahol azonban nyilvánvalóan nem lehetne a világ legjobban kereső öt futballistája között – egyelőre nincs igazi kérője, a Chelsea és a Bayern München is visszakozott, az Atlético Madridnál a szurkolók is erősen tiltakoztak érkezése ellen.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »