Az SaS szerint a koalíciós tanácsnak foglalkoznia kell Gyimesi szégyenletes magatartásával

Az SaS szerint a koalíciós tanácsnak foglalkoznia kell Gyimesi szégyenletes magatartásával

Az SaS párt hétfői közleményében „szégyenletesnek” nevezte Gyimesi György (OĽANO) parlamenti képviselőnek a párt és a szlovák külügy képviselői ellen irányuló, úgymond támadó hangvételű megnyilvánulásait. Az SaS foglalkozni akar a képviselő „nem megfelelő viselkedésével” a koalíciós tanács ülésén is. A TASR hírügynökséget Ondrej Šprlák pártszóvivő tájékoztatta hétfőn.

„Egy képviselő, aki semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik a diplomácia terén, kioktatja és sértegeti a professzionális szlovákiai diplomatákat. Ez túlmegy minden határon, főleg egy olyan ember részéről, akinek inkább azt kellene világosan tisztáznia, hogy mi a helyzet az állampolgárságával” – hangsúlyozta Richard Sulík, az SaS elnöke.

Hozzátette: Gyimesi nem támogatta aláírásával Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök kormányát sem.

Hírdetés

Sulík a képviselő magatartását teljességgel elfogadhatatlannak nevezte.

„Valószínűleg elfelejtette: parlamenti képviselőként a szlovák alkotmányra esküdött fel, ez azonban nem mentség az arroganciájára” – zárta.

Gyimesi a közösségi hálón közzétett bejegyzéseiben és más megnyilvánulásaiban Martin Klus (SaS) külügyi államtitkárt rendszeresen hungarofóbnak nevezi, emellett bírálja Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminisztert is. A képviselő múlt héten elkísérte Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminisztert Magyarországra, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tárgyaltak a Szputnyik V vakcináról. Gyimesi is részt vett a tárgyaláson, a szlovák külügyi tárcát azonban senki sem képviselte. Klus és Marián Kéry (Smer-SD), a parlament külügyi bizottságának elnöke Gyimesi magatartását korábban helytelennek nevezték. Az államtitkár szerint a képviselő egyetlen célja nemzetiségi feszültséget kelteni.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »