Az SaS nem fogja kezdeményezni Mikulec leváltását, kizárja az egyezkedést

Az SaS nem fogja kezdeményezni Mikulec leváltását, kizárja az egyezkedést

Az SaS parlamenti képviselői nem fogják kezdeményezni Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter leváltását, és nem is fognak támogatni ilyen kezdeményezést – jelentette ki újságíróknak Richard Sulík, a párt elnöke.

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke a közösségi hálón azt írta, Sulík a „tétovázó” képviselőkkel egyezkedik, hogy támogassák Matovič leváltását, cserébe pedig közösen „kivégzik” Mikulecet, „kéz a kézben a maffiával” és a „SmeroHlas”-szal. Sulík felháborítónak nevezte a bejegyzést és kizárt mindennemű ilyen egyezkedést. Emlékeztetett, hogy a belügyminiszter leváltására tett legutóbbi próbálkozás során az SaS képviselői tartózkodtak.

Hírdetés

Juraj Krúpa (SaS), a parlament védelmi bizottságának elnöke beszélt csütörtökön délután arról, hogy Roman Mikulecet le kellene váltani, mert nem tudja kezelni a válsághelyzeteket. A bizottság azért ült össze, hogy megvitassa a cseh és osztrák részről bevezetett határellenőrzés után kialakult helyzetet. „Tekintsék ezt a védelmi bizottság elnöke véleményének. Biztos volt rá oka, hogy ezt nyilatkozta. Megvitatjuk a helyzetet a frakcióban, de nem kezdeményezzük Roman Mikulec leváltását és nem is csatlakozunk ilyen kezdeményezéshez” – szögezte le Sulík.

Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője azt mondta, nem olvasta Matovič bejegyzését, de szerinte sem okozna gondot az SaS-nek a Smerrel, a Hlasszal vagy a szélsőségesekkel szövetkezni és szétverni a kormányt. Azt viszont Šipoš kizárta, hogy ő vagy bármelyik párttársa tárgyalt a szélsőségesekkel, és egyezségeket kötnének a háttérben.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »