Az SaS kritizálja az OĽaNO-t, de amikor pénzről van szó, ők még többet ígérnek

Az SaS kritizálja az OĽaNO-t, de amikor pénzről van szó, ők még többet ígérnek

Az ellenzék két képviselője mellett az elmúlt napok egymással vitában álló kormánypártok képviseletében Milan Vetrák (OĽaNO) és Anna Zemanová (SaS) kapott meghívást az RTVS 5 perc múlva 12 című műsorába.

 

Vetrák a beszélgetés elején elmondta, mire is lesznek jogosultak a családok, illetve dolgozó szülők:

 

Vetrák hangsúlyozta, hogy Szlovákia nem Svájc, vagy Németország esetleg Ausztria.

 

„Nálunk a nyugati statisztikák, életszínvonal alapján az emberek 90 százaléka szegénynek tekintendő. Ilyen körülmények között célirányos döntést lehetetlen hozni ” – reagált arra a kritikára, hogy miért kapnak olyanok is plusz pénzt, akiknek erre kevésbé van szükségük.

Hírdetés

 

Zemanová (SaS) a koalícióban problémát okozó pedagógusbérek emeléséről, melyet az SaS eddig blokkolt, azt mondta, hogy az 500 euróval kapcsolatban az a gond, hogy nem számítódik be az alapfizetésbe, mivel egyszeri juttatás.

 

Majd meglepetésre hozzátette, hogy nyugodtan lehetne nagyobb támogatás másoknak is, mivel az államnak a tervezethez képest magasabb adóbevétele van. Zemanová 2 milliárd euróról beszélt, Matovič korábban havi 100 millió euróról szólt, ami jóval kevesebb.

 

Vetrák szerint a rendszerszintű, a következő két évre is érvényes fizetésemeléshez adóemelésre lenne szükség pl. a Slovnaft, vagy az állami nomopóliumok, oligopolok számára.

 

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »