Az SaS eltörölné Marian Kočner Technopol-ügyben kapott amnesztiáját

Az SaS eltörölné Marian Kočner Technopol-ügyben kapott amnesztiáját

A legnagyobb ellenzéki párt azt javasolja, hogy a parlament törölje el Marian Kočner amnesztiáját, melyet a Technopol-ügyben kapott. Jozef Rajtár (SaS) szerint támogatni szeretnék a nyomozókat abban, hogy az ügyben érintett, legfontosabb személyeket is vizsgálat alá helyezhessék.

Mint ismert, a Technopol-ügyben  ifjabb Michal Kováč, az akkori államfő fia volt érintett, Kočner pedig a társa volt a Technopolban.

Az államfő még a Mečiar korszakban amnesztiát hirdetett az ügyben szereplő összes személyre, mely így Kočnernak is segített. Az SaS szerint zsarolhatták az államfőt, hogy rákényszerítsék őt erre a lépésre.

Hírdetés

Legutóbb, a mečiari amnesztiák eltörlésénél felmerült a Technopol-ügy amnesztiájának eltörlése is, mely így újra megnyitotta volna a nyomozást Kočner személyével szemben is. A Smer azonban ellene volt. Leginkább a parlament Smeres alelnöke, Glváč ellenezte a kezdeményezést.

Az SaS szerint az új fejlemények ismeretében eljött az idő, hogy a nyomozók szabad kezet kapjanak Kočner érintettségének kivizsgálásában.

Körkép.sk

Nyitókép: SME


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »