Az SaS bemutatta kelet-szlovákiai csapatát

Az SaS bemutatta kelet-szlovákiai csapatát

A Szabadság és Szolidaritás (SaS) párt a választási programjában prioritásként kezeli a bíróságok helyzetét, a korrupciót és a bürokráciát. Richard Sulík pártelnök pénteki sajtótájékoztatóján bemutatta a kelet-szlovákiai csapat tagjait, akik a párt jelöltlistáján is helyet kapnak. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy az SaS csökkenteni kívánja a regionális különbségeket.

Sulík szerint a bíróságokon uralkodó jelenlegi állapotok traumatizálják a társadalmat. A bürokrácia korlátozásával kapcsolatban kiemelte: túl sok a felesleges előírás, szabály és hivatalos papírozás, amelyek csak bonyolítják a vállalkozók, a munkáltatók és az átlagpolgárok életét.

Branislav Gröhling és Karol Galek alelnökökön kívül a pártelnök további nyolc jelöltet mutatott be, név szerint Sylvia Jánosdeákot, Ján Luteránt, Pavol Milant, Peter Čechet, Ľuboš Sopoligát, Juraj Jevint, Radovan Gécit és Jozef Kanuščákot.

Hírdetés

„Közös célunk van, mégpedig az, hogy Szlovákia olyan ország legyen, ahol megéri dolgozni, élni és vállalkozni”

– mondta Sulík, hozzátéve: az SaS számára Kelet-Szlovákia fontos téma.

„A D1-es autópálya befejezése az, amire a keletnek égetően szüksége van. Aztán meg a befektetők. Kelet-Szlovákiának nagy segítséget jelentene egy megaberuházó – mindegy, milyen területen –, olyan, amely valóban rengeteg munkahelyet képes teremteni. Jelenleg ennek az ellenkezője folyik” – fűzte hozzá.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »