Az SaS 19 százalékos egyenadót vezetne be

Az SaS 19 százalékos egyenadót vezetne be

A liberális SaS 19 százalékos társasági egyenadót akar bevezetni a jogi és természetes személyek részére is. Egyúttal limitálná bizonyos földterületek adóztatását, illetve liberálizálná a vagyonleírásokat is. Richard Sulík gazdasági miniszter pártja 12 pontos járvány utáni élénkítőcsomaggal rukkolt elő.

Ahogy azt Sulíkéktól megszokhattuk, a járványhullámok veszélyéről tudomást sem véve azzal érvelnek, hogy a válság hamarosan véget ér, az állam csaknem minden korlátozó intézkedést feloldott, ezért “itt az ideje hogy válság utáni intézkedéseket fogadjanak el”. Ezeket a gazdasági miniszter jövő hétfőn mutatná be a koalíciós tanács ülésén.

Hírdetés

A vagyonleírások liberálizációja lehetővé tenné a cégek számára, hogy bizonyos esetekben maguk döntsék el, hogy egy adott telek vagy ingatlan esetében milyen nagyságban és mennyi idő alatt írják le a vagyon értékét.

A miniszter egyúttal bejelentette, hogy vizsgálja az exporttámogatások lehetőségét az EXIMBANKA-n keresztül, valamint keresik a megoldást az “építésügyi eljárások jelentős egyszerűsítésére” is.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »