Az SaS 15%-kal csökkentené a közvetlen agrártámogatásokat

Az SaS 15%-kal csökkentené a közvetlen agrártámogatásokat

Az ellenzéki SaS sajtótájékoztatón mutatott be 134 intézkedést a Zöld Országért programjából. A program foglalkozik a mezőgazdasággal az állatok védelmével, a környezetvédelemmel, az erdőkkel és a hulladékgazdálkodással.

Azt tervezik, hogy 15%ákal csökkentenék a közvetlen agrártámogatásokat, amivel szerintük a termelést támogatnák.

Elsődleges prioritásként a földrendezést tartják, amit rendszerszerűen és a leggyorsabban vinnének végig. Megnyitnák az örökösödési jog kérdését. Igazságos földbérleti rendszert vezetnének be a Földalap kezelésében lévő földekre. Szükségesnek tartják az élelmiszerbiztonság ellenőrzésének átszervezését. A Kifizetési Ügynökség teljes digitalizációját tartják szükségesnek.

Mindezt transzparens módon korrupció nélkül hajtanák végre.

Hírdetés

Az erdőgazdálkodásban megteremtenék a kitermelés és az erdő megújításoknak az egyensúlyát. Ígérik, hogy leltároznának a Natura 2000-es területeken. Minden olyan területen bevezetnék a beavatkozás mentességet, amely az 5. fokozatú védelem alá tartozik. Befejeznék a TANAP övezetekre bontását, javítanák a levegőminőségről szóló tájékoztatást.

Változtatnák a gépjárművek adóztatásán a CO2 kibocsátás szerint.

Az állatjóléti programjuk keretében bevezetnék a kóbor állatok állami finanszírozású kasztrálását.

A hulladékgazdálkodásban csökkentenék a lerakatokban elhelyezett szemét mennyiségét. Változtatnának a szemétdíj beszedésének átalány-rendszerén, és növelnék a hulladékok energetikai célú hasznosítását.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »