Az RMDSZ részt vesz a bizalmatlansági indítvány vitáján, de a voksoláskor tartózkodni fog

Az RMDSZ részt vesz a bizalmatlansági indítvány vitáján, de a voksoláskor tartózkodni fog

Az RMDSZ törvényhozói részt vesznek a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által benyújtott bizalmatlansági indítvány vitáján, de tartózkodni fognak a voksoláskor, jelentette be kedden Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Az RMDSZ parlamenti frakcióinak tanácskozását követően Kelemen azt mondta, tárgyalt múlt héten Raluca Turcan PNL-s képviselővel, illetve Iulian Dumitrescu szenátorral, akik ismertették vele a Tudose-kabinet megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt, arra azonban nem kapott választ, hogy „milyen irányt akarnak szabni az országnak”, a kormány menesztése esetén kit jelölnének a miniszterelnöki tisztségre, vagy hogy mire építik a kormányprogramjukat. Ilyen körülmények között „szinte lehetetlen” támogatni az indítványt, mondta.

Hírdetés

„Részt veszünk a bizalmatlansági indítvány vitáján, mert ez egy jelentős demokratikus eszköz bárki számára, függetlenül attól, hogy a kormányt bírálók vagy a koalíciót támogatók táborát képviseli.

A jelenlét tehát fontos, de nem szavazhatjuk meg a bizalmatlansági indítványt, mint ahogyan a kormányt sem tudjuk maradéktalanul támogatni. Vélhetően tartózkodni fogunk a szavazáskor. Ez azt jelenti, hogy mindkét golyót a fekete urnába dobjuk majd”, tette hozzá Kelemen Hunor. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »