Az RMDSZ nem támogatja, hogy az Uber és a Taxify ellehetetlenítsét

Az RMDSZ nem támogatja, hogy az Uber és a Taxify ellehetetlenítsét

Az RMDSZ nem támogatja az a tervezetet, amely gyakorlatilag betiltaná az Ubert és a Taxifyt Romániában – nyilatkozta Kelemen Hunor RMDSZ elnök a Mediafax hírügynökségnek.

Kelemen Hunor szerint a kormány eltévesztette a célt, ha úgy akar rendet tenni a személyszállításban, hogy ellehetetleníteni az Ubert és a Taxify működését. A szövetségi elnök szerint nem a két internetes fuvarmegosztó a hazai szállítás legnagyobb problémája. Kelemen szerint ezek ugyanis átlátható, versenyképes, civilizált és korszerű személyszállítást biztosítanak, ráadásul ezeknél a fuvarmegosztóknál az ügyfél kártyával fizet, ami ellehetetleníti az adóelkerülést.

Hírdetés

Érvelése szerint az Uber és a Taxify ugyanakkor lehetőséget ad a fiataloknak, hogy némi plusz jövedelemhez jussanak és az adójukkal az államkasszát gazdagítják.

A fejlesztési minisztérium múlt hét végén bocsájtotta közvitára azt a tervezetet, amely módosítaná a taxis törvényt, illetve kiterjesztené és szigorítaná a személyszállítási szabályokat a két fent említett és a hozzájuk hasonló fuvarmegosztó szolgáltatásokra is.

Romániában csak akkor minősül bűncselekménynek az engedély nélküli üzletszerű személyszállítás, ha azt az illető személy rendszeresen végzi azt. (mediafax)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »