Az RMDSZ nekilátott kidolgozni azt a jogszabályt, amely lehetõvé teszi az azonnali közbelépést a medvék esetében

Az RMDSZ nekilátott kidolgozni azt a jogszabályt, amely lehetõvé teszi az azonnali közbelépést a medvék esetében

„Ma nekiláttunk kidolgozni azt a jogszabályt, amely lehetővé teszi az azonnali közbelépést a medvetámadások esetén. A medvekérdés rendezésében az emberi élet megvédése az első számú prioritás, ugyanakkor szükség van egy olyan megoldásra is, amely a medvék életterét, élőhelyét biztosítja” – írta Facebookján Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

Az egyensúlyt, a megoldást a környezetvédelmi minisztériumnak, a civil és a szakmai szervezeteknek közösen kell kidolgozniuk. A tanácskozáson, amelyet Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter hívott össze, részt vettek a Természetvédelmi Világalap (WWF), a Biodiverzitás Megőrzéséért Egyesület (ACDB), a Conservation Carpathia, Natura 2000 Koalíció, valamint a Milvus Csoport Madártani és Természetvédelmi Egyesület képviselői – tette hozzá.

Hírdetés

Tánczos Barna miniszter korábban arról is nyilatkozott, hogy a kormány a jogszabályok módosítására készül annak érdekében, hogy a medve lakott területen való megjelenése esetén a beavatkozás az értesítéstől számított 24 órán belül megtörténhessen.

Nyitókép: Zdeněk Macháček on Unsplash


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »