Az otthonmaradással „Orbán Viktor ellen lehet szavazni”

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) és a Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusai arra kérik a választókat, hogy október 2-án minél többen maradjanak otthon, így jelezve, hogy a referendumon „Orbán Viktor ellen lehet szavazni”. Véleményük szerint aki otthon marad, a kormány és a miniszterelnök ellen szavaz.

Vasárnapi budapesti sajtótájékoztatójukon az Együtt elnöke emlékeztetett arra, hogy a három párt a Bokros Lajos vezette MoMa felkérésére közösen indított kampányt, és közös óriásplakátokat készítenek.

Szigetvári Viktor azt mondta, meggyőződésük, hogy a Fidesz és Orbán Viktor miniszterelnök „minden gátlását levetve, a mi pénzünket ellopva hazudik” Európáról, a menedékkérőkről és arról, hogyan lehet biztonságot és együttműködést teremteni Magyarországon, illetve a kontinensen. A politikus úgy fogalmazott: azért hazudnak, mert „minden pénzt hazavisznek” és eközben „néphülyítéssel, félelemkeltéssel” próbálják meg félrevezetni az embereket.

„Beintünk ennek a kormánynak”

A bezárkózás, a nacionalizmus, a gyűlöletkeltés, a romák megtévesztése, az önkormányzati alkalmazottak megfélemlítése nem válasz – folytatta. A három párt közös plakátjára utalva, amelyen a „Hülye kérdésre ez a válasz!” felirat alatt a jobb keze középső ujját felmutató nő és férfi látható, azt mondta, a válasz a távolmaradás, az „hogy beintünk ennek a kormánynak, egyenes, józan beszéddel”.

Hergelés

Tordai Bence, a PM szóvivője kijelentette: a kormányzati kampány „hazug hergelés”. A szóvivő szerint Orbán Viktor hazudik, amikor meghamisítja a pozsonyi EU-csúcs zárónyilatkozatában foglaltakat, a Fidesz pedig hazudik, amikor úgy tesz, mintha hirtelen fontossá váltak volna számára olyan társadalmi csoportok, mint a szegénységben élők és a romák.

A három párt azt gondolja, hogy az európai közösséget nem az elzárkózó, egymással versengő nacionalizmus teszi erőssé, hanem az, ha „egyszerre fejlesztjük a magyar és az európai identitásunkat” – mondta.

Harácsolás

Pusztai Erzsébet, a MoMa alelnöke szerint az elmúlt hónapokban egyre több ember veszi észre a „gátlástalan harácsolást”, ahogy azt is, hogy a kormánynak nincsenek megoldásai a mindennapi élet fontos problémáira.

„Az elégedetlenség parazsát Orbánék most gyújtogatással igyekeznek eltüntetni, tűzvészt rendeznek ebben az országban” – foglalta össze véleményüket.

A MoMa alelnöke felháborítónak nevezte, hogy a keresztény Európa védelméről beszélnek, miközben a kereszténység valamennyi alapértékét „naponta sárba tapossák”. A politikus, aki szerint a népszavazás semmi másról nem szól, csak arról, hogy Orbán Viktor megőrizhesse hatalmát. Bejelentette: jövő vasárnap a MoMa nagygyűlést szervez a Kossuth térre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »