Az otthon maradt játékosok, akik megúszták a tragédiát

Az otthon maradt játékosok, akik megúszták a tragédiát

– „Imádkozzanak a játékostársaimért” – ezt az üzenetet írta Twitter oldalára Alejandro Martinuccio, a szerencsétlenül járt brazil futballcsapat, a Chapecoense argentin játékosa.

Ő, és a klub más tagjai, akiket nem válogattak be a keretbe, nem szálltak fel arra a járatra, amelynek tragédiája számos csapattársuk életét követelte. Rafael Lima, Alejandro Martinuccio, Demerson Bruno Costa, Andrei Alba, Moisés Ribeiro Santos, Odair Souza, Marcelo Boeck, Hyoran Kaue Dalmoro mind életben maradtak.

„Csendes az öltöző. Üresek a szekrények, a gólöröm sikolya egy hatalmas visszafojtott könnyé változott. A fájdalom nem múlik el, de újra felemelkedünk, mert Chapecoensék vagyunk. Ma nincsenek klubok, ma mi vagyunk maga a futball” – írta az otthon maradt Andrei Alba Instagram oldalán.

Négy utas szerencsés volt

A kolumbiai hatóságok 75-ről 71-re helyesbítették kedd este az ország északnyugati részén egy nappal korábban történt repülőgép-szerencsétlenség halálos áldozatainak számát. A bolíviai Santa Cruz de la Sierrában (ahol megállt a Brazíliából Kolumbiába tartó gép) négyen az utolsó pillanatban úgy döntöttek, hogy nem kísérik el a Chapecoense brazil labdarúgócsapat játékosait a Dél-amerikai Kupa (Copa Sudamericana) döntőjének első fordulójára, ezért nem szálltak fel a gépre, a nevük viszont ott volt az utaslistán.

Mint azt a bolíviai Blue rádió megtudta, a gépre a brazil Chapeco város polgármestere, a Chapecoense labdarúgócsapat vezetésének egyik tagja, egy parlamenti képviselő és egy újságíró nem szállt fel.

„Szeretnénk folytatni”

A klub alelnöke eltökélt abban, hogy talpra állítsa a csapatot, és mindent megtesz azért, hogy a gárda jövőre ismét pályára lépjen azok után, hogy a keret legtöbb tagja hétfőn este életét vesztette a kolumbiai repülőgép-szerencsétlenségben – írja az MTI.

 A Chapecoense gyászoló szurkolói a klub chapecói stadionjában 2016. november 29-én Fotó: Fernando Bizerra Jr. / MTI/EPA  

„Újjáépítjük a klubot, igazolunk új játékosokat, egyeztetünk és türelmesek leszünk, megpróbáljuk folytatni a játékot a Brasileiróban, amely nagyon fontos nekünk” – fogalmazott a brazil élvonalról beszélve az alelnök, Ivan Tozzo. „Szeretnénk folytatni” – hangsúlyozta.

A tragédia túlélői között van a futballklub három játékosa: két hátvéd, Alan Ruschel és – a Netóként ismert – Helio Hermito Zambier, valamint Jakson Follman kapus. Utóbbinak az orvosok tájékoztatása szerint amputálni kellett a jobb lábát, és a család kérte, hogy ezt a hírt közöljék a nyilvánossággal. Follman állapotát sikerült stabilizálni, és az intenzív osztályon tartják. Korábban a másik kapust, Danilót is a túlélők között említették, ám ő később belehalt sérüléseibe.

A sportvilág szereplői, klubok, játékosok, szurkolók támogatásukról és együttérzésükről biztosították a Chapecoense csapatát. A brazil klubok többsége, köztük a bajnok Palmeiras jelezte: kész futballistákat kölcsönadni, hogy az egyesület tovább folytathassa szereplését.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »