Az OTP nyerte meg a hetet

Az OTP nyerte meg a hetet

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzése szerint negatív hangulatban zajlott a kereskedés a világ tőzsdéin az elmúlt héten; ennek oka elsősorban az Észak-Korea körül kialakult helyzet volt. Jelenleg nem lehet megmondani, hogy mi lesz a pattanásig feszült helyzet kimenetele. Az elemzők szerint ezért a befektetők egy része fedezékbe vonult, és eladta a kockázatosabb eszközöket.

A koreai konfliktushelyzet miatt kissé háttérbe szorultak a makrogazdasági mutatók, noha az Egyesült Államokból a hét elején több kedvező adat is érkezett. A múlt pénteki átfogó munkaerőpiaci adatok is kellemes meglepetést okoztak, és a héten a meghirdetett álláshelyek száma is felülmúlta a várakozásokat. A péntek délután megjelenő inflációs adatok azonban némileg elmaradtak a várttól, így továbbra is kétséges, hogy a Fed az idei évben végre tud-e hajtani egy újabb kamatemelést – állapítja meg az Equilor kommentárja.

A magyar részvénypiac a negatív hangulatban is jól tartotta magát, a BUX index a hétfőn kialakult, történelmi maximumszint közelében mozgott. A hét sztárpapírja az OTP Bank volt, a vállalat pénteken hajnalban közzétett – idei második negyedéves – gyorsjelentése minden soron felülmúlta a várakozásokat. Ezért rövid ideig a 10 000 forintos, lélektani szint fölé emelkedett a bankpapír árfolyama, ezzel tízéves csúcsot döntött meg. A Richter továbbra is csökkenő trendben mozog. Kedden a JP Morgan csökkentette a gyógyszergyártó vállalat részvényeire vonatkozó célárfolyamát 7310 forintról 6980 forintra.
A Mollal, és a Magyar Telekommal kapcsolatban nem érkeztek piacmozgató hírek. A Mol a kedvező gyorsjelentést követően magas árfolyamszinten maradt, a befektetők továbbra is optimisták a vállalattal kapcsolatban. A Magyar Telekomnál egyelőre nem látszik olyan impulzus, ami ki tudná mozdítani árfolyamát a 460-475 forintos tartományból.

A blue chipek közül a legnagyobb mértékben, 1,88 százalékkal az OTP erősödött, a pénteki kereskedést 10 000 forinton fejezte be, heti forgalma 17,71 milliárd forint volt. A Mol-részvények árfolyama 0,21 százalékkal csökkent, pénteken 23 300 forinton zárt az olajpapír, heti forgalma 13,98 milliárd forint volt. A Magyar Telekom árfolyama 0,86 százalékkal emelkedett, a hét utolsó napján 471 forinton zárta a kereskedést, a részvények forgalma a héten 1,59 milliárd forint volt. A hét vesztese a Richter lett, a papír árfolyama 1,67 százalékkal esett, a kereskedést 6460 forinton zárta pénteken, heti forgalma 10,21 milliárd forintot ért el. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 2765,47 ponton zárt pénteken, 30,22 ponttal, 1,10 százalékkal emelkedett az előző héthez képest.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »