Az osztrákokat is elérheti az európai terrorhullám

Az osztrákokat is elérheti az európai terrorhullám

MTI nyomán

Csütörtökön tizennégy ausztriai rendőrállomás is terrorfenyegetést kapott, ezért magasabb szintre emelték az osztrák terrorfenygetettségi szintet. A rendőrség tart attól, hogy náluk is megismétlődhetnek az elmúlt hetek véres jelenetei, ezért a bécsi főpályaudvar és a főváros közelében lévő repülőtéren is megerősítették jelenlétüket.

A hatóságokhoz csütörtökön reggel hét órakor érkezett egy helytelen angolsággal megírt, merényletek elkövetésével fenyegető email, amely bécsi, alsó-ausztriai és stájerországi rendőrségi központok címeit tartalmazta, valamint szerepelt benne a bécsi főpályaudvar (Hauptbahnhof) és az alsó-ausztriai schwechati repülőtér neve is. A levélben olvasható továbbá a tervezett merényletek pontos dátuma és időpontja is.

A feltételezések szerint az email küldője egy szélsőséges iszlamista körökből származó embert, azonban a nyomozók jelenleg a feladó személyazonosságát próbálják megállapítani.

Korábban ugyanerről az emailcímről már több fenyegetés is érkezett, azonban a csütörtöki levélben már konkrétumok is szerepeltek

– közölte az osztrák belügyminisztérium.  

A tárca bejelentése szerint haladéktalanul megtették a szükséges és célzott biztonsági intézkedéseket, megerősítették a fenyegető emailben említett épületek védelmét. Továbbá átvizsgálták a schwechati  repülőteret és a bécsi főpályaudvart, azonban nem ürítették ki az épületeket.

Wolfgang Sobotka belügyminiszter csütörtökön délután azt közölte, hogy “aggodalomra igen,  pánikra  azonban nincs ok”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »