Az osztrák külügyér szerint nem a részvételi arány a fontos

Az osztrák külügyér szerint nem a részvételi arány a fontos

Mandiner

A Mandiner cikke szerint az osztrák szocdemek annyira hatalmon akarnak maradni, hogy most már Orbán Viktort és a kvótareferendumot méltatják. De mi azért még emlékszünk a fasisztázásra.

Ha már Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter nem is. A politikus, most, hogy a hatalmon maradás érdekében az Osztrák Szabadságpárttól (FPÖ) kell elszipkáznia a témákat, nagyon megértőnek bizonyult a magyarok iránt, és kissé megdorgálta Németországot egy német köztévé műsorában.

A talkshowban az osztrák külügyérrel Györkös Péter berlini magyar nagykövet beszélgetett, aki arról győzködte a közönséget, hogy Magyarország nem idegenellenes.

Kurz, legnagyobb meglepetésre, teljes mellszélességgel beállt az Orbán-i propaganda-érvrendszer mögé, miszerint szerinte sem a részvételi adatokról, hanem a végeredményről kellene beszélni.

Szerinte abba a veszélyes helyzetbe került az EU, hogy sok országban az emberek elégedetlenek a politikájával, és a migráció kapcsán sok országnak az az érzése, hogy Németország rájuk kényszerít egy olyan politikát, amit nem akarnak.

Hozzátette: az alacsony részvételi arányt hiba lenne úgy értelmezni, hogy a magyarok több migránst szeretnének befogadni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »