Az Összetartozás keresztjéről is olvashatnak a Kürtösben

Az Összetartozás keresztjéről is olvashatnak a Kürtösben

Megjelent a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya közéleti-társadalmi havilapjának októberi száma. A tartalomból:

A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem címmel a címlapon olvasható az Ipolynyéken megtartott október 23-ai megemlékezésről szóló gondolatébresztő tudósítás. Ugyancsak a címlapon számol be a havilap az november elsején Óváron átadott Összetartozás keresztjéről.

November 13-a a magyar nyelv napja, erre reflektálva olvasható egy jegyzet a második oldalon.

Pályázati forrásból állandó kiállítás valósult meg az ipolyszécsénykei kastélyban. A községi hivatalnak is helyt adó épület termeiben kialakított tárlat a község híres szülöttjeinek állít emléket.

Balassagyarmaton Az év polgárőr pedagógusa kitüntetést vehette át a városban tevékenykedő ipolybalogi születésű és illetőségű Czibulya Márk. A rangos kitüntetés kapcsán életpályát felölelő interjút olvashatnak a lapban.

Hírdetés

A hétvégén lesz advent első vasárnapja. Ehhez kapcsolódik dr. Limbacher Gábor vallástörténeti, néprajzi írása.

Halottak napja alkalmából a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya szűk körben megemlékezett a járásban nyugvó jeles személyiségekről. Többek között lerótták kegyeletüket az alsósztregovai Madách-síremléknél, a zsélyi temetőben nyugvó Zsélyi Nagy Lajos sírhelyénél, s a kékkői Balassi család temetkezési helyénél.

A Kürtös havilap bemutatja a csalári Farkas Sándor helytörténészt. Jánoska Mátyás cikkének köszönhetően bepillanthatunk Inám háború alatti múltjába.

A novemberi lapszámból sem hiányozhat a környékről származó, Prágában tevékenykedő Balga Zoltán rovata, ahogy a könyvajánló és a kiskertészeknek szóló tanácsadás sem.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »