Az összes fideszes plakátot le kell szedni Érden, mert megtévesztették az embereket

Az összes fideszes plakátot le kell szedni Érden, mert megtévesztették az embereket

El kell távolítani az összes fideszes választási plakátot Érden, miután a Fővárosi Ítélőtábla kedden arra jutott, hogy megsértik a választás tisztaságát – írja a 24.hu. A lap szerint a kormánypárti plakátokkal az volt a gond, hogy nagyon hasonlítottak az Érdi Modern Városok Program kereteiben megvalósuló városfejlesztési reklámokhoz mind kinézetükben, mind pedig szóhasználatukban.

Érdi Modern Városok / T. Mészáros András / Facebook

Emiatt a bíróság megállapítása szerint

a jelölő szervezetek megsértették és folyamatosan fennálló jogsértő állapotra tekintettel jelenleg is megsértik a választás tisztaságának, a jelöltek és a jelölő szervezetek között esélyegyenlőség, továbbá a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét azzal, hogy olyan kampányeszközöket használnak, amelyek arculati elemei, a választói akarat befolyásolására alkalmas módon azonosak az Önkormányzat által a Modern Városok Programban használt arculati elemekkel.

Hírdetés

A Fővárosi Ítélőtábla összehasonlítása szerint ilyen elemekből áll a két kampány:

Kampányelemek

Mindez azt jelenti, hogy a Fidesz–KDNP–Összefogás Egyesület jelöltjeit reklámozó plakátokat le kell szedni.

T. Mészáros András fideszes polgármester azonban Facebook-posztja szerint nem értette (vagy félrevezetés céljából nem akarta érteni) a bírósági ítélet részleteit, szerinte ugyanis a narancssárga, valamint a nemzeti színek használata miatt vesztettek pert, valamint azért mert “arról beszélnek”, hogy Érd épül – így közölte, hogy a döntés alapjogaikat sérti, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »