Az Összefogás a szoroskői alagút építésének leállításáról: Gömör ennél többet érdemel!

Az Összefogás a szoroskői alagút építésének leállításáról: Gömör ennél többet érdemel!

Nem épül meg a szoroskői alagút. Egy rosszul előkészített döntést ürügyként használt a minisztérium új vezetése arra, hogy törölje az R2-es szoroskői alagutat magában foglaló szakaszának versenytárgyalását – fogalmaz az Összefogás közleménye.

– mutatott rá Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke.

Itt folytatódik a nem normális helyzet. Dél-Szlovákia, azon belül a sokat szenvedett gömöri régió továbbra is parkolópályán marad. A friss eset is mutatja, hogy hozzáértő magyar érdekképviselet nélkül nem lesz előrelépés a magyarlakta régiókban.

Az Összefogás levélben keresi meg Andrej Doležal közlekedési és építésügyi minisztert, melyben a kérdéses szakasz újratervezését, új tender kiírását sürgeti a gömöriek érdekében. Nem szabad, hogy a minisztérium előző vezetésének rosszul előkészített tervezete a gömöri emberek megélhetését veszélyeztesse.

Hírdetés

A projekt megszüntetése kapcsán elhangzott, hogy nem elég intenzív a forgalom, hogy „társadalmilag nem megtérülő projekt”, a Nemzeti Autópálya Társaság össztársadalmi prioritását vonta kétségbe.

„Látható, hogy a leszakadó régiók felzárkóztatása, a források egyenlő elosztására továbbra sincs politikai akarat. Ezért fordulunk levelünkkel a miniszterhez” – tette hozzá Nagy György megyei képviselő.

Nem csak észak érdemel autósztrádát! Délen is fejleszteni kell az infrastruktúrát! Csak így hozható több és magasabb hozzáadott-értékű befektetés a déli régiókba

– zárul az MKÖ közleménye.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »