Az országos teszteléshez egészségügyi alkalmazottak segítségét kérik Füleken

A hétvégén, szombaton és vasárnap, kerül sor a Covid-19 országos tesztelésének első fordulójára. A tesztelés kapcsán hétfő óta két jelentős változás történt. Egyrészt háromról két napra csökkent az időtartama, másrészt a mai nap folyamán a kormány a helyi önkormányzatokra ruházta azt a kötelezettséget, hogy a vizsgálatra bebiztosítsák a szükséges egészségügyi alkalmazottakat. Erről Fülek önkormányzata közösségi oldalán tájékoztatott.

A jelentkezők ezt a munkát a városban felállítandó nyolc tesztelési hely egyikén fogják végezni. Hogy csökkentsék a fertőzésveszélyt, a tesztelés a választások idején megszokott helyszínek épületei előtt fog zajlani. Az önkéntesek emelt díjazását továbbra is a kormány biztosítja.

Hírdetés

„Kérjük jelentkezzenek a Városi Hivatalnál a 047/43 81 001-es telefonszámon vagy a város e-mail címén: [email protected] A jelentkezésnél kérjük tüntessék fel a következőket: a vezeték- és keresztnevüket, lakhelyüket, foglalkozásukat, telefonszámukat valamint azt, melyik tesztelési napon tudnák az önkormányzatot munkájukkal segíteni”- zárta az önkormányzat.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »