Az országos tesztelés szombati napján majdnem 10 ezer pozitív esetet mutattak ki

Az országos tesztelés szombati napján majdnem 10 ezer pozitív esetet mutattak ki

A szombati országos szűrőtesztelést értékelte vasárnap délelőtti sajtótájékoztatóján Igor Matovič kormányfő, Roman Mikulec belügyminiszter és Marek Krajčí egészségügyi miniszter.

Roman Mikulec megköszönte mindenkinek a segítségét az országos tesztelés folyamán.

A belügyminiszter szerint

a tesztelés nyugodtan, incidens nélkül zajlott, és megfelelőnek tartotta a részvételt, illetve azt, hogy a pontok többségében nincs várakozás, folyamatosan zajlik a tesztelés.

Hírdetés

Igor Matovič kormányfő mutatta be a szombati tesztelés eredményét, amelyhez még hozzá kell számolni a hét közben elvégzett mintegy félmilliónyi teszt eredményét.

Szombati nap folyamán 1 303 949 tesztet végeztek, amelyből 9 979 esetben mutattak ki pozitív eredményt, ez 0,77%-os pozitivitást jelent.

A kormányfő kiemelte, hogy ennyien részt vettek a tesztelésen, és segítették, hogy több ezer fertőző személyt sikerült kiszűrni. Külön megköszönte az önkormányzatok munkáját is.

Marek Krajčí egészségügyi miniszter is megköszönte a polgároknak a részvételt, és a mintavevőknek az áldozatos munkáját.

A miniszter reméli, hogy februárban elindíthatják a Covid-automata szerinti intézkedéseket, és a kórházak terhelése is csökken, és visszatér a rendes kerékvágásba.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »