Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága is foglalkozhat a Borkai-botránnyal

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága is foglalkozhat a Borkai-botránnyal

Mirkóczki Ádám, a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke az ATV Egyenes beszéd műsorában szerda este közölte, a testület a Borkai-üggyel is foglalkozni fog a soron következő ülésén, de csak az önkormányzati választásokat követően, az őszi ciklus kezdetén. Előbb azért sem reális, mert a rendkívüli üléshez szükség volna Kövér László házelnök engedélyére, valamint a fideszes tagok jelenlétére.

A politikus ugyanakkor elmondta, a konkrét ügy jelentőségén túl – megismerve a NER működését, világát – újra kell gondolni nemzetbiztonsági törvényt. Mirkóczki Ádám szerint nemcsak a Nemzetbiztonsági, Honvédelmi és Külügyi bizottsága tagjait, hanem minden országgyűlési képviselőt, illetve a megyeszékhelyek és megyei jogú városok vezetőit is át kellene világítani. Tűrhetetlennek nevezte a rendszerszintű korrupciót, Magyarország jövője, nemzetközi megítélése, gazdasági biztonsága szempontjából a törvényalkotásnak el kell ezen gondolkodnia a szigorításon – fogalmazott. 

A győri jobbikosok vasárnap még fel akarták jelenteni Borkait…

Hírdetés

Mirkóczki Ádám egyébként elmondta azt is, hogy meglepődött azon, hogy nem engedte el a Fidesz Borkai Zsolt kezét, míg a győri jobbikosok akciója kapcsán közölte, először azt hitte vicc az egész, ugyanakkor helyesnek tartja a párt szankcióit. 

Elmesélte azt is, hogy a győri alapszervezet vasárnap még arról levelezett, hogy kedden vagy szerdán jelentsék-e fel Borkai Zsolt, ehhez képest kedden kiálltak a botrányba keveredett fideszes polgármester mellett. 

A teljes beszélgetést is hallgassa meg:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »