Az ország lakosságának közel 60 százaléka már megszámláltatott

Az ország lakosságának közel 60 százaléka már megszámláltatott

A Szlovák Statisztikai Hivatal tájékoztatása szerint az idei népszámlálás elektronikus adatlapját már mintegy 3 250 000 lakos kitöltötte, amely Szlovákia népességének 58 százalékát jelenti. Jasmina Stauder, a hivatal népszámlálással megbízott szóvivője arról számolt be, hogy a legtöbben Zsolna megyében, az ottani lakosság mintegy 61,5 százaléka élt a kötelességével.

A legalacsonyabb az arány Kassa megyében

A kitöltési arány második helyén Pozsony megye lakossága áll, ahol a népesség 61 százaléka töltötte ki az ívet, majd Trencsén megye következik 60,5 százalékkal, ezt követi Nagyszombat megye állampolgársága 60 százalékkal. Nyitra megye lakosai eddig 58 százalékban, Eperjes megyéé 55,2 százalékban, Besztercebánya megyéé 54,5 százalékban töltötték ki az adatlapot. A legkevesebben pedig Kassa megyében, mindössze a lakosság 51,3 százaléka számláltatott meg eddig.

Hírdetés

Besztercebánya vezet

Az ország kerületi székhelyeinek tekintetében Besztercebányáé az elsőség, a lakosság több mint 62 százaléka töltötte ki már az adatlapot. Trencsénben az arány éppen 62 százalék, Nagyszombatban 61,3 százalék. Alig marad el mögöttük Zsolna, Nyitra és Eperjes városa, ahol több mint 60 százalékos, Pozsony közel 60 százalékos, Kassa pedig 56,5 százalékos eredménnyel.

Ami a településeket illeti, a legtöbben az Eperjes megyéhez tartozó Nižná Písaná községben töltötték ki a kérdőívet, ott a lakosság 94 százaléka már elvégezte azt. Utána következik a szintén Eperjes megyében található Obručné, ahol a lakosság több mint 90 százaléka már szintén kitöltötte az adatlapot. Meg kell azonban jegyezni, hogy mindkét falu esetében a lakosság száma 100 alatt van.

(BM/Felvidék.ma/webnoviny.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »