Az oroszok többsége elégedett Putyinnal – nem úgy a kormánnyal

Az oroszok 68 százaléka elégedett Vlagyimir Putyin elnöki tevékenységével, derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont kedden nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából. Ezzel ellentétes véleményen a megkérdezettek 31 százaléka volt.

Dmitrij Medvegyev miniszterelnök teljesítményének támogatottsága 35, az elutasítottsága pedig 64 százalékos. A kormány tevékenységét a válaszadók 43 százaléka ítélte jónak, 55 százalék pedig negatív véleménnyel volt róla.

Az orosz parlament alsóháza, az Állami Duma teljesítményével az oroszok 37 százaléka elégedett, 60 százalék pedig nem. A felmérés részvevőinek 49 százaléka úgy vélekedett, hogy jó irányba mennek a dolgok Oroszországban, 41 százalék szerint pedig ezzel ellentétes álláspontot képviselt.

Hírdetés

A felmérést elvégző szociológusok felhívták a figyelmet arra, hogy minden tizedik megkérdezettnek nehézséget okozott ennek a kérdésnek a megválaszolása.

A közvélemény-kutatást szeptember 26. és október 2. között egy 1601 fős országos felnőtt reprezentatív mintán végezték el.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »