Az orosz titkosszolgálat segítheti a magyar elhárítás munkáját

Az orosz titkosszolgálat segíti a magyar elhárítás munkáját – írja a Hír TV. Bár Lázár János tagadta, úgy tudják, az FSZB munkatársai a paksi bővítéssel kapcsolatban látják el tanácsokkal az Alkotmányvédelmi Hivatalt.

Mint írják, nem ez lenne az első alkalom, hogy az oroszok beszivárognak a magyar szakszolgálatok kötelékébe, 10 évvel ezelőtt, magyar titkosszolgálati vezetők tudtával, és engedélyével juthattak érzékeny információk közelébe orosz ügynökök.

A Hír TV felidézi, hogy 2014 január 14-én Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin aláírták a Paksi atomerőmű bővítéséről szóló megállapodást Moszkvában. A titokban előkészített paktum alapján az orosz állam hitelezi a 3000 milliárdos beruházást. A kivitelező Roszatomot pályáztatás nélkül választották ki, a szerződéseket pedig 30 évre titkosították. A hitel első részletét tavaly novemberben hívta le a magyar állam, a tervek szerint Pakson még idén megkezdik a bővítéshez szükséges terepmunkákat is.

Hírdetés

A beruházás gazdasági és politikai szempontból is fontos Moszkvának, és a Hír TV úgy tudja, hogy az orosz titkosszolgálatok is megjelentek Magyarországon. Az FSZB, az orosz szövetségi biztonsági szolgálat emberei az Alkotmányvédelmi Hivatallal léptek kapcsolatba, és a magyar titkosszolgálatokat látják el tanácsokkal. Az orosz jelenlétet Lázár János tagadta.

http://mno.hu/

Az orosz befolyás növekedését a két hónapja működésképtelen nemzetbiztonsági bizottság tagja, az LMP-s Szél Bernadett is komoly problémának tartja. „Akárhány ülésen voltam, akárhány információt kaptam, mindegyik arról győzött meg engem, hogy Magyarországon az orosz befolyás folyamatosan erősödik. Ezért is gondolom azt, hogy a holnapi napon a nemzetbiztonsági bizottságnak feltétlenül üléseznie kell, és feltétlenül napirendre kell vennie ezt a témát. Amennyiben a Fidesz meghiusítja ismételten ennek a fontos bizottságnak a munkáját, akkor hitet tesz amellett, hogy nem tudják kezelni ezt az orosz befolyás növekedést” – mondta.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »